Friday, August 29, 2014

Lawatan dari Pelajar-Pelajar Institut Latihan Pertanian Bumbung Lima SPU

Assalamualaikum,

Rasanya dah lama kami x post sesuatu di blog ini. Maaf kalau ada yang ternanti-nanti post dari kami..  :) . Setelah syawal melabuhkan tirai, kami dengan berbesar hati telah pun menerima kunjungan dari pelajar-pelajar Institut Latihan Pertanian Bumbung Lima. Mereka ini terdiri dari gadis-gadis berumur lingkungan 19 - 22 tahun dari bidang penternakan datang untuk membuat kaji selidik survey berkenaan PRA ( kami pun x berapa pasti maksud dia) terhadap kami yang kebetulan adalah usahawan tani di bawah bimbingan Jab Pertanian SPU.

Jadi sesi soal selidik ini berlangsung lebih kurang 2 jam setengah dengan bermacam-macam soalan ditanyakan kepada kami. Soalan-soalan mereka lebih kepada operasi kami menjalankan aktiviti di situ.

Selain dari kami bersyukur kerana dapat berkongsi sedikit sebanyak tentang apa yang kami buat, kami juga dapat refresh balik tentang SOP, aktiviti dan juga sejarah pembukaan tempat tersbut yang sedikit sebanyak dapat menaikkan semangat kami untuk terus berusaha. Kebetulan sahabat kami Bang Chik juga lalu dihadapan, maka terpaksalah join kami.

Terima Kasih kami ucapkan kepada En Zamri selaku pegawai APK yang membawa mereka ke tempat kami dan bantuan yang diberikan oleh Jabatan Pertanian.


Ok, plan kami untuk tahun ini dan akan datang adalah untuk memperbanyakkan aktiviti bisnes pertanian ini. Gambate.


No comments:

Post a Comment